true

به گزارش سبزوار دوربین ، جواد حدادنیا، امروز اول آبانماه در مراسم بزرگداشت ابوالفضل بیهقی که در دانشگاه حکیم سبزواری برگزار شد، با بیان این مطلب اظهار کرد: این شخصیت مشهور و برجشته سبزواری فراتر از یک ملت و کشور است و باید در جهت شناساندن او به جهانیان بکوشیم.
وی با اشاره به اینکه کلام، نثر و حقیقتگویی بیهقی در تاریخ نگاری بی نظیر است، ادامه داد: از همه متخصصان، اساتید و صاحب نظران امر میخواهیم تا کمک کنند تا با جمع آوری مستندات زمینه ثبت کتاب تاریخ بیهقی به عنوان میراث معنوی جهانی در یونسکو فراهم شود.
رئیس دانشگاه حکیم سبزواری عنوان کرد: بیهقی را نه تنها مورخی بزرگ در تاریخ ایران بلکه ادیبی پارسیگو و شیوا سخن عنوان کرد و اظهار داشت: بر آنیم که به واسطه برگزاری سالانه همایش برای این بزرگ مرد دیار سربداران، چراغ دانش و فحوای کلام و نثر بیهقی همیشه روشن و تابناک باقی بماند.
حدادنیا افزود: ثبت کتاب تاریخ بیهقی در میراث فرهنگی یونسکو پیگیری میشود و همچنین نامگذاری یک روز در تقویم سالیانه کشور در انتظار تائید شورای عالی انقلاب قرار دارد.
وی عنوان کرد: مهمترین ویژگی کتاب تاریخ بیهقی حقیقتگویی که بدون هیچگونه ترس و وحشتی موضوعات مختلف را بیان کرده است.
در ادامه این مراسم، رایزن فرهنگی سفارت افغانستان در ایران نیز طی سخنانی اظهار کرد: ابوالفضل بیهقی پدر نثر فارسی شخصیت مشترک میان کشورهای فارسی زبان سطح منطقه است. وجود این شخصیت تاریخی پیوند عمیقی از لحاظ فرهنگی میان کشورهای ایران و افغانستان ایجاد کرده است.
شفیق شرق افزود: برگزاری این مراسم بزرگداشت نقش مهمی در شناسایی ابعاد مختلف شخصیت ابوالفضل بیهقی به جهانیان دارد و کشورهای فارسی زبان باید هر ساله در روز اول آبان ماه مراسم بزرگداشت پدر نثر فارسی را برگزار کنند.
وی با اشاره به تاثیر گذاری کتاب تاریخ بیهقی در ایجاد وحدت میان کشورهای افغانستان و ایران تصریح کرد: این دو کشور دارای فرهنگ و تاریخی مشترک هستند و در تاریخ زبان ادبیات فارسی دانشمندان و شخصیتهای ادبی بزرگی در کشورهای افغانستان و ایران وجود دارد.
رایزن فرهنگی سفارت افغانستان گفت: با برجستهسازی نقاط مشترک فرهنگی میان کشورهای فارسی زبان، توطئه کشورهای استکباری در ایجاد اختلاف بین این کشورها از بین میرود.
شرق پاسداری و حراست از فرهنگ دیرینه کشورها را مهمترین عوامل جلوگیری از نابودی فرهنگها دانست گفت: پاسداری نکردن از فرهنگ غنی سبب میشود که کشورهای غربی و استعمارگر بر مسائل فرهنگی غلبه کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه اراک نیز در این مراسم گفت: برجستگی ویژه تاریخ بیهقی این است که تاریخنگاری تاریخ ایران با ابوالفضل بیهقی آغاز می شود.
ابوالفضل هری افزود: بیهقی تاریخ اسطورهای و افسانهای ایران را با تاریخ داستانی پیوند داده چنانکه شاهنامه فردوسی روایتگری تاریخ حماسی و شاهکار بیهقی اینکه روایتگاری تاریخ زنده ایران است.
وی ادامه داد: فزهنگ تاریخ نگاری با ابوالقضل بیهقی وارد زمان شد و میتوان فرهنگ ایرانی را از طریق کتاب تاریخ بیهقی وارد عرصه زمان کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه اراک عنوان کرد: نثر بیهقی جدا از ویژگیهای تاریخی صرف به عنوان نثری زنده و پویا مدنظر است و با مطالعه تاریخ بیهقی صفحات تاریخ برای انسان زنده شده، چرا که ویژگی نمایشنامه ای بودن در این نثر دیده میشود.
دبیر علمی این همایش و عضو هیأت علمی گروه زبان وادبیات فارسی دانشگاه حکیم سبزواری نیز گفت: ابوالفضل بیهقی یکی از مشاهیر ادبی بزرگ ایران و احیا کننده نثر فارسی که نیازمند معرفی و شناساندن بیشتر به جامعه علمی کشور است.
مهیار علویمقدم افزود: ابوالفضل بیهقی در عرصه ادبیات کلاسیک ایران نفر اول محسوب میشود و قرار گرفتن کتابش در ردیف معتبرترین منابع شناخت تاریخ ایران جایگاه ممتازی به او میبخشد.
مراسم هفتمین همایش ملی بزرگداشت بیھقی ظهر امروز اول آبانماه با حضور رایزنهای فرهنگی سفارت کشورهای افغانستان و تاجیکستان، عضو هیات دانشگاه اراک و عضو زبان و فرهنگستان زبان و ادبیات در تالار دکتر علی شریعتی دانشگاه حکیم سبزواری به مدت 2 روز در حال برگزاری است.
منبع خبر : ایسنا
true
true
http://sabzevar-dorbin.ir/?p=14765
true
true